road runners team




Nared najcenejši avtomobi

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    road runners team Seznam forumov -> Članki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RoadRunner
EL Presidente


Pridružen/-a: 01.08. 2007, 20:17
Prispevkov: 1439
Kraj: MIklavž

PrispevekObjavljeno: 24 Mar 2009 19:04    Naslov sporočila: Nared najcenejši avtomobi Odgovori s citatom

klik
Ker imamo slovenski računalničarji plače primerljive z manj razvitim svetom, bi nam zagotovo prišel prav najcenejši avtomobil na svetu indijskega proizvajalca Tata Motors. Za nakup vozila Tata Nano bo namreč trgovcem v Indiji potrebno odšteti zgolj dva tisoč dolarjev, kar je zanemarljivo nizka cena v primerjavi z avtomobili, ki so prisotni na slovenskem trgu. Vstopna različica štirivratnega vozila s petimi sedeži, ki nima klime, elektronskega pomika stekel in servo volana, je opremljena s 0,624 litrskim bencinskim motorjem, ki na 100 kilometrov porabi 5 litrov goriva in doseže končno hitrost okoli sto deset kilometrov na uro. Različica z dizelskim motorjem naj bi bila na voljo nekoliko kasneje.

Tata Motors naj bi pričel s serijsko proizvodnjo najcenejšega avtomobila na svetu že konec tega meseca, do konca leta pa naj bi podjetju uspelo izdelati skupno okoli petdeset tisoč avtomobilov. Projekt cenovno dostopnega vozila seveda ne gre najbolj v nos lokalnim okoljevarstvenikom, saj naj bi pripomogel k dodatnemu onesnaževanju zraka in povečevanju zastojev na indijskih cestah. Leta 2011 naj bi bil avtomobil Tata Nano naprodaj celo v evropske prostoru. Ker pa bo moral avtomobil izpolnjevati stroge evropske varnostne zahteve, bo zanj potrebno odšteti okoli pet tisoč evrov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    road runners team Seznam forumov -> Članki Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group